Начало Новини Актуално Панхим ООД откри нов цех

Панхим ООД откри нов цех

Актуално

Нов модерен цех за производство на многостенни листове от поликарбонат бе открит вчера в Панхим ООД. Новото производство се намира на територията на предприятието на площадката на бившия завод Агробиохим. Гости на откриването бяха посланикът на Държавата Израел в България Н.Пр. Шаул Камиса Раз, министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев; областният управител Недялко Недялков; зам.-кметът Йордан Николов, партньори и контрагенти на фирмата; служители и работници в предприятието.

На тържеството присъстваха и председателят на борда на директорите на Плазит Полигал Груп Юда Бен-Хаим и управителят на Плазит Полигал Груп Алберто Ашер.
Днес във фирмата работят 120 отлично подготвени служители. Ние знаем, че те са най-важният актив на дружеството. През 2010 г. беше взето решение да разширим асортимента на продуктите, които произвеждаме в Панхим. Самостоятелно внедрихме нова линия за екструдиране за производство на многостенни листи от плексиглас. Днес, година и половина след вземането на това решение, пускаме в производство тази линия. Заедно с това планираме да добавим още една екструдираща линия за производство на многостенни листи, за която вече имаме одобрен за финансиране проект по европейските програми. Общата сума на инвестицията ще бъде над 5 милиона евро, заяви Алберто Ашер.

Панхим е визитната картичка на Израел в Европа. Благодаря на уважаемия министър Томислав Дончев, на българското правителство и на ЕС за подкрепата, подчерта Н.Пр. Шаул Камиса Раз.

Изграждането и оборудването на новия цех са изцяло финансирани със собствени средства. Стремежът на дружеството е, чрез осъвременяване на производствените линии и въвеждане на нови технологии, да увеличи производствения си капацитет и да привлече нови клиенти. Планира се през 2012 г. обемът на продукцията да се увеличи два пъти. За целта ще бъде пусната в експлоатация и втора линия за производство на многостенни листове от поликарбонат. Закупуването й ще бъде съфинансирано със средства от Европейския съюз, предоставени по ОП Развитие на конкурентоспособността на българската икономика по одобрен за финансиране проект на фирмата, информира вестник Старозагорски новини.

През 2013 г. предприятието ще увеличи двойно и обемите на произвежданите гранули от полиметилметакрилат (ПММА) с въвеждане в експлоатация на машини и съоръжения в резултат на изпълнение на проект по ОП Развитие на конкурентоспособността на българската икономика.

  

Още новини