Начало Новини Актуално Пак обявяват тръжна процедура за ЦДГ Българче в Стара Загора

Пак обявяват тръжна процедура за ЦДГ Българче в Стара Загора

Актуално

През настоящата седмица ще бъде обявен търгът за изпълнител на основните ремонтни дейности по Целодневна детска градина No 8 "Българче" в Стара Загора, съобщи инж. Митьо Славов, директор на дирекция "Строителство и инвестиции" на общината. Тръжната процедура е съгласувана с Общинския съвет, с камарите на строителите, на инженерите и на архитектите.

Възражения на Камарата на строителите за технически грешки и пропуски станаха причина за прекратяване на първия търг, за който бяха подали оферти 19 строителни фирми. След месец и половина търгът стартира отново.
Работата се състои върху извършване на основен ремонт на досегашната сграда на детската градина, която има капацитет за пет групи. Предвидена е топлоизолация, фаянс, смяна на дограмата, саниране и др.
"Новата" сграда е в груб строеж от 1996 г. Тя е проектирана първоначално за детска ясла. Впоследствие Общинският съвет решава да се завърши като втората част от ЦДГ No 8 "Българче".
Всички общински власти вземаха присърце завършване на дома, който се намира в абсолютната градска част. През това време се появиха стари наследници и нови собственици. Общинските съветници вземаха решения за замяна на имоти и след това ги отменяха. Всяка календарна година в бюджета на общината се залагаха средства за препроектиране, които я се оползотворяваха, я не! Така проблемът се протака 14 години.
Кметският екип на проф. Светлин Танчев твърдо е решил до края на 2010 г. обектът да бъде завършен окончателно и предаден на старозагорските деца, пише вестник Старозагорски новини.
Новата част има капацитет за три нови групи малчугани. На първо ниво е предвидено изграждането на нов кухненски блок и столова, спални, занимални и пр. екстри.
По проект е предвидено преустройство на парния котел. Оказва се, че в този район няма прекарана газ. По план в тази част на града газ ще се прекара през 2013 г.
Тъй като обектът е много специален, а се строи по време на икономическа и финансова криза, във формулата за тръжна оценка инвеститорът, в лицето на Община Стара Загора, определя 10 точки за фирмата, която е съгласна на разсрочено плащане. Други 10 точки се присъждат за онези, които приемат срока за изпълнение от 100 или по-малко календарни дни, от момента на въвеждане на обекта с протокол. Първоначалната тръжна цена е 650 000 лева.
Предявено е изискване към кандидатстващите фирми за притежаване на лицензи - за качество ISO 9001, за безопасност и здраве и за екологична оценка на фирмата изпълнител.

Още новини