Начало Новини Актуално Овергаз предлага компютърна игра за решения на реални екологични проблеми

Овергаз предлага компютърна игра за решения на реални екологични проблеми

Актуално

От 24 септември 2009 година е факт „е-Дом” – първата компютърна игра на екологична тематика в България. Тя бе разработена от Овергаз и целта й е да популяризира природосъобразната и икономична употреба на разпространените в страната енергоизточници.


Играта е стратегическа – участникът определя вида на жилището си и разполага с 48 стъпки, за да направи обзавеждането и техническото си оборудване възможно най-евтино, природосъобразно и енергоефективно, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Всички решения трябва да са съобразени с наличните парични средства и грижата за околната среда.
Резултатите се определят от пет показателя: екологичност, енергоефективност, финанси, комфорт и престиж. Колкото по-екологосъобразно е жилището и колкото повече спестени пари играчът има в сметката си, толкова по-високи са рейтингът и крайният му резултат.
Една от най-важните характеристики на „е-Дом” са реалните приложения на всички енергоефективни опции, които са заложени в играта. Освен ефектът, който жилището има върху околната среда, могат да се наблюдават и икономическите последствия от различните комбинации от взетите енергийни решения. Така успешният виртуален дом може да се превърне в реално жилище.
Играта е напълно безплатна, подходяща е за всички възрасти и може да се играе както он-, така и офлайн. И двете версии са достъпни на сайта на компанията – www.overgas.bg.

Още новини