Начало Новини Актуално Овергаз отчита 33% ръст в продажбите на компресиран природен газ

Овергаз отчита 33% ръст в продажбите на компресиран природен газ

Актуално
Овергаз отчита ръст на потребителите

Овергаз Си Ен Джи АД отбелязва 16% ръст на потребителите на компресиран природен газ (КПГ) в страната за последните 12 месеца. Компанията вече снабдява със сгъстено синьо гориво 122 стопански обекта, 18 административни сгради и 51 домакинства. По същото време през 2010 година клиентите на дружеството бяха 165, съобщиха от пресцентъра на Овергаз.

Запази се и тенденцията ежегодно да се увеличават продажбите на КПГ. За периода 1 юли 2010 – 30 юни 2011 година компанията продаде на клиентите си малко над 8 милиона кубически метра компресирано синьо гориво, което е 33% ръст в сравнение с количествата за периода юли 2009-та – юни 2010-та.

В момента Овергаз снабдява газоразпределителната инфраструктура на Бяла, Банско, Разлог, Карнобат и от края на 2010 година – Свиленград, чрез доставките на компресиран природен газ. За шест месеца през 2011-та обектите в тези градове спестиха 1,3 милиона лева от разходите си, защото замениха конвенционалните енергоизточници със синьото гориво.

Стопански обекти в Пловдив, Габрово, Кърджали, Бургас, София, Смолян, Стара Загора, Пазарджик и Чепеларе също се възползваха от възможността да се газифицират, въпреки че разпределителната инфраструктура не достига до тях.

През 2011 година Овергаз Си Ен Джи АД въведе в експлоатация 2 нови камиона в Софийска и Бургаска община, специално пригодени за дистрибуция на компресиран природен газ до крайни клиенти. Така още повече потребители ще получат възможността да използват предимствата на синьото гориво.

Целта на Виртуалния газопровод е да даде алтернатива за икономично гориво на обществени и битови потребители в териториите, отдалечени от изградената у нас преносна и газоснабдителна мрежа. Така ще се повиши конкурентоспособността на предприятията и ще им се даде възможност да ползват икономическите и екологични предимства на природния газ.

Още новини