Начало Новини Актуално Овергаз е в готовност за зимата

Овергаз е в готовност за зимата

Актуално
Стара Загора

Газоразпределителната мрежа на Овергаз в страната е в пълна изправност и е готова за зимата. След първото денонощие на повишено потребление поради ниските температури диспечерските екипи на компанията не отбелязаха никакви нередности по изградената до момента над 2000 километра газова инфраструктура – тръбопроводи и съоръжения.

Тя функционира нормално и капацитетът й покрива очакваното натоварване през студените месеци, съобщиха о пресцентъра на дружеството.
В компанията работят квалифицирани специалисти и добре обучени екипи, които разполагат с цялата техника за изграждане, експлоатация и поддръжка на газопреносната мрежа. Аварийните групи на дружеството имат готовност да реагират в рамките на 10-15 минути при всеки подаден сигнал.
Припомняме ви, че газоразпределителната мрежа на Овергаз е под постоянен контрол на Държавната комисия за водно и енергийно регулиране. Освен нея се проверяват и документацията на компанията, както и изпълнението на бизнес плана й и поетите ангажименти по издадените лицензии. До момента всички оценки от направените проверки са отлични.

Още новини