Начало Новини Актуално Отстраниха квестор от матура

Отстраниха квестор от матура

Актуално

Квестор от задължителния Държавен зрелостен изпит, който се провеждаше вчера, беше отстранен заради конфликт на интереси. От Регионалния инспекторат по образование са установили, че педагожка от Природо-математическата гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък е била разпределена като квестор в СОУ "Екзарх Антим I", където на матура се явява нейната дъщеря.

Тоест, майката е щяла да отговаря за реда в класната стая, в която изпит ще полага нейната дъщеря. Преподавателката е подала декларация, съгласно Наредбата за организиране и провеждане на зрелостни изпити, но не е уведомила в нея за възможен конфликт на интереси. Преди старта на изпитния процес тя е била отстранена своевременно от зам.-директора на училището и нейното място е заето от резервен член на квесторите. По случая е назначена проверка, коментира началникът на РИО Любомир Любенов.
От Инспектората вчера са направили предписание към директора на ПМГ "Никола Обрешков" за образуване на дисциплинарно производство за нарушение на трудовата дисциплина от страна на педагожката по реда на Кодекса на труда, пише вестник Старозагорски новини. Предписание е направено и на директора на СОУ "Екзарх Антим I" за изискване на всички реквизити по декларациите, подавани от квесторите. За случая е уведомен министърът на образованието, младежта и спорта Сергей Игнатов.

Още новини