Начало Новини Актуално Отрязаха Лукойл от подробен устройствен план в Стара Загора

Отрязаха Лукойл от подробен устройствен план в Стара Загора

Актуално

Общинският съветник от партия Нова сила Георги Трендафилов стана причина на вчерашното заседание на Oбщинския съвет в Стара Загора да не бъде одобрен подробен устройствен план (ПУП), предназначен за нуждите на Лукойл - България. Старейшината призова своите колеги да бъдат безкомпромисни по отношение на монополистите, към които той причислява и Лукойл, и успя да ги убеди в правотата си.

В крайна сметка с 13 гласа "за", 7 "против" и 11 "въздържали се", ПУП-ът не беше одобрен.
"По този начин ние изразихме отношението си към компания, чиято основна дейност е да рекетира българските граждани", заяви пред наш репортер Трендафилов. Неговото мнение бе, че фирмата трябвало да бъде "настъпена" в залата на Oбщинския съвет, а не само да се гори бензин по протести, пише вестник Старозагорски новини.
"Нека свалят цените на горивата и тогава да строят", каза още старейшината.
Запознати с процедурата съветници обаче твърдят, че на следващата сесия на Oбщинския съвет точката за въпросния ПУП ще бъде одобрена, защото нямало как отказът да бъде аргументиран. Според тях вчерашното решение на Oбщински съвет - Стара Загора, било продиктувано повече от емоционални подбуди, отколкото от ясни аргументи.

Още новини