Начало Новини Актуално Отпускат половин милион за Дома на инвалида

Отпускат половин милион за Дома на инвалида

Актуално

След близо година отлагания и преговори, най-после са осигурени пари за ремонт на Дома за възрастни с физически увреждания с отделение за рехабилитация (Дом на инвалида) в Стара Загора. Общата сума е в размер на 528 785 лв. От тях 400 000 лв. са по проект "Красива България", за които в края на миналата седмица кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев подписа споразумение с Министерството на труда и социалната политика.

Останалите средства ще бъдат от бюджета на Община Стара Загора, пише вестник Старозагорски новини.
Въпреки че общата сума е доста по-ниска от първоначално подписаното с МТСП споразумение (през пролетта на 2009 г.), с тях ще бъдат решени най-неотложните проблеми в Дома на инвалида - подмяна на дограмата по фасадата на сградата, входните врати на стаите на домуващите и вратите на санитарните помещения, довършване на оповестителната инсталация и боядисване на част от коридорите.
Съгласно изискванията на МТСП, срокът за сключване на договор с изпълнител на строително-ремонтните работи е 13.09.2010 г. Строителят ще бъде задължен да осигури полагането на минимум 84 човекомесеца труд за срока на договора. Срокът за приключване на дейностите по ремонта е 05.12.2010 г.
"Това е още една добра новина за Стара Загора. Ремонтът на Дома има стойност, неизмерима  само с материални показатели. Той означава подобрено качество на живот и подкрепа за човешки съдби" - коментира кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев.

Още новини