Начало Новини Актуално Отново отлагат дело за укриване на данъци. Обвиняемият се явява без адвокат

Отново отлагат дело за укриване на данъци. Обвиняемият се явява без адвокат

Актуално

За втори път Старозагорският окръжен съд отложи делото за укриване и неплащане на данъчни задължения, заведено от Министерството на финансите срещу Славил Славилов. На предходното заседание делото бе отложено, тъй като подсъдимият не се яви в съдебната зала.

На настоящото заседание Славил Славилов присъства, но без защитник.
Съдът определи да не дава ход на делото, за да се назначи служебен адвокат на обвиняемия. Поради ниския си социален статус Славилов не е в състояние да заплати за защитата си, пише вестник Старозагорски новини.
Другата причина за отлагането е, че призованите вещи лица - Минка Стоянова и Георги Танев, също не се явиха на заседанието. Те са посочили уважителни причини за неявяването си пред съда, а именно това, че са в годишен отпуск.
Следващото заседание е насрочено за 10 август. Освен вещите лица, ще бъдат призовани и двамата свидетели - Коста Ненчев и Веселин Мандолски.
Обвиняемият Славилов е и свидетел по наказателно дело от общ характер срещу Константин Георгиев, който също е обвинен по чл.257, ал.1 за укриване и неплащане на данъчни задължения.

Още новини