Начало Новини Проекти Отново Августиада в Стара Загора

11-то издание на Августиада в Стара Загора

Проекти

Традиционният за Стара Загора Фестивал на виното и културното наследство Августиада 2023 ще проведе единадесетото си издание през тази година от 15 до 17 септември.

И този път изложението се организира на открито на Античната улица в центъра на Стара Загора. Фестивалът ще бъде съпроводен с разнообразна културна програма с участието на Държавна опера Стара Загора и други музикални състави. Фестивалът на виното и културното наследство

Августиада е повод най-добрите винарски изби на България и производители и дистрибутори на храни да представят свои интересни и нови кулинарни продукти на жителите и гостите на Стара Загора. Всяка година се увеличава и международното участие, като в изложението се включват винарски изби от балкански и други страни. Тази година международен акцент на Августиада 2023 е Чехия.

Посетителите на изложението могат да дегустират вината на изложителите и да гласуват за тях според своите предпочитания. Вината, получили най-много гласове се отличават със Знака на Августиада - образ на монета от римско време с изображение на император Каракала. Традиционно в рамките на фестивала ще се проведат майсторски клас и други събития.

Сред атракциите е и конкурсът за избор на Царица на Августиада, чиято роля е да бъде посланик на фестивала.

Организатори на Фестивала на виното и културното наследство Августиада са Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в партньорство с Община Стара Загора и с помощта и съпричастието на други фирми и организации.

Още новини