Начало Новини Актуално Отнемат временно шофьорски книжки за превишена скорост

Отнемат временно шофьорски книжки за превишена скорост

Актуално

От 10 дни на на територията, обслужвана от ОД МВР – Стара Загора, са приведени в действие стационарни радарни системи за контрол на скоростните режими. Устройствата са поставени на места с голяма концентрация на пътнотранспортни произшествия на път І-5 (Казанлък – Димитровград) и път ІІ-66 (Стара Загора - Нова Загора).

За 10-те дни от въвеждането им в Старозагорска област,  камерите с радар са регистрирали над 2000 нарушения на скоростните режими, при които водачите са управлявали МПС с превишение на скоростта от 31 км/ч над разрешената за конкретния пътен участък. От пътна полиция напомнят, че при това нарушение освен парична глоба, Законът за движение по пътищата предвижда и временно лишаване на водача от право да управлява МПС за срок от 1 до 3 месеца, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР - Стара Загора.
Камерите с радар са преносими и имат преценяващ компютър. Изображенията на снимките са черно-бели и се виждат ясно водачът, номерът на автомобила, датата, часът и мястото на заснемането, както и скоростта, с която се е движел. Камерата снима преминаващите МПС и в двете посоки. 

Още новини