Начало Новини Актуално Отменят лекаpските протести и в Стара Загора

Отменят лекаpските протести и в Стара Загора

Актуално
Stara Zagora

За съжаление и в Стара Загора ще отменим планираното мирно шествие за 11 октомври. Причината е централната им отмяна от председателя на БЛС д-р Райчинов. Свиквам извънредно заседание на УС на БЛК, на което да информирам колегите и да разискваме ситуацията. Личното ми мнение е, че въпреки високото ниво на преговори и гаранцията лично от премиера Борисов, не може еднолично да се отменя решение на Национален лекарски събор.

За отмяната на решение на висшия ни орган е нужно решение на друг национален събор. Ще говорим за това на извънредното заседание на УС на 11 октомври. Това коментира д-р Светослав Стоименов, председател на РК на БЛС в Стара Загора.
Той информира, че е съобщил вчера върховното решение на шефовете на болници, които имаха готовността за мирно шествие по улиците на града на 11 октомври. Според председателя на местната съсловна организация подобно решение си е позволявал само др. Тодор Живков в една тоталитарна държава. Според него редно е било отново да се свика извънреден Събор и тогава да се гласува от съсловието.
"Дано да е наистина договорено така, както излезе в медиите. Въпреки неадекватната отмяна на протестите на БЛС, не бива да омаловажаваме решенията на извънредния 50-и лекарски събор на 17 септември т.г.", коментираха шефове на болници вчера.
Споразумение на БЛС с правителството за финансирането и реформирането на здравния сектор беше подписано на 6 октомври т.г. На церемонията присъстваха и министърът на финансите Симеон Дянков и новият здравен министър Стефан Константинов. По думите на Райчинов, всичко, което е казано на събора на БЛС, е включено в споразумението.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини