Начало Новини Актуално Отложиха делото на отстранения гълъбовски кмет Николай Тонев

Отложиха делото на отстранения гълъбовски кмет Николай Тонев

Актуално

Вчера Апелативен съд - Пловдив, отложи за 24 ноември т.г. делото на временно отстранения от длъжност кмет на Община Гълъбово Николай Тонев. Причината е отсъствието на Тонев заради остро респираторно заболяване.

Де юре и де факто съдебното заседание вчера беше по жалба на Тонев против решението на Окръжен съд - Стара Загора, който на 2 ноември т.г. за втори пореден път остави без уважение молбата му за възстановяване на кметската длъжност заради продължаващо разследване по двете му повдигнати обвинения за длъжностно престъпление от Окръжна прокуратура - Пловдив, пише вестник Старозагорски новини.
Ден след решението на Старозагорския съд Инициативен комитет в защита на Тонев обяви, че на 11 ноември (днес по обяд) ще има протестни действия, ако не бъдат изпълнени три условия:
1. Да бъде възстановен кметът (т.е. Тонев) на длъжността, на която е избран.
2. Следствието да приключи в разумни срокове, без да се разтегля във времето.
3. Американският инвеститор "Ей И Ес" в новостроящата се ТЕЦ 1 да възстанови общинските имоти и изпълни поетите задължения към гражданите на общината и да започне незабавни преговори за решаването на проблемите с ръководството на общината.
Срещу протестния митинг се обявиха трима от общо 17-те общински съветници в Община Гълъбово с открито обръщение, в което призоваха гражданите спокойно да изчакат решенията на съда. Снощи обаче стана известно, че въпреки последното обстоятелство, днес протестен митинг ще има...

Още новини