Начало Новини Актуално Отложено дело за укриване и неплащане на данъчни задължения

Отложено дело за укриване и неплащане на данъчни задължения

Актуално

Състав на Окръжен съд - Стара Загора, отложи делото срещу старозагореца Константин Огнянов Георгиев, обвинен по чл. 257 в укриване и неплащане на данъчни задължения в размер на над 1 млн. лв. Според обвинението, престъплението е извършено от февруари до декември 2002 година чрез фиктивни сделки и водене на невярно счетоводство. Константин Георгиев е сред хората на Вихър Марков, привлечен под отговорност за участие в престъпна група с цел източване на ДДС в големи размери.

По това обвинение той се призна за виновен и сключи съдебно споразумение с Окръжна прокуратура - Стара Загора, което беше одобрено от съда през 2008 г.
Предмет на новото обвинение, повдигнато срещу Георгиев, е това, че си е служил с документите с невярно съдържание от дейността на групата на Вихър Марков, за да укрива данъчните задължения на фирми, на които вече той се води собственик или управител. По време на съдебното заседание беше разпитан и последният останал свидетел по делото, който обаче заяви, че не познава подсъдимия и не си спомня да е имал търговски отношения с него и с фирмата "Федекс" ЕООД. След като изслуша пледоариите на прокуратурата и на защитата, съдът реши, че следва да възобнови съдебното следствие, и назначи допълнителна тройна счетоводна експертиза, която да разгледа пълната счетоводна документация на фирма "Федекс" ЕООД, както и на фирмите-контрагенти, посочени в обвинителния акт. Следващото съдебно заседание е насрочено за 31 януари 2012 г.
Б.Р. Припомняме, че мегаделото срещу Вихър Марков за организиране и източване на ДДС в големи размери се гледа вече 3.5 години и поради неявяване на свидетели (някои от които вече покойници), никой не се наема да коментира кога ще приключи.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини