Начало Новини Актуално Отличничката на Аграрния факулет на Тракийския университет Ваня Дянкова: Важни са и шестиците в живота!

Отличничката на Аграрния факулет на Тракийския университет Ваня Дянкова: Важни са и шестиците в живота!

Актуално
Ваня

С много труд и постоянство се постига отличен успех. Такава е рецептата на 28-годишната Ваня Дянкова от Ямбол за това как се стига до шестиците във висшето образование. Младата дама е тазгодишната пълна отличничка на Аграрния факулет на Тракийския университет. Ваня посреща този 8 декември, който е особено специален, с диплома по специалност Екология с общ успех: 6.00.

Интересното в студентската биография на младата дама, която приключи задочното си обучение в старозагорската алма-матер,  не са само еднаквите цифри в студенската книжка, а и това, че покрай шестиците в университета е успяла да изкара и друга отлична оценка – на майка. Ваня има дъщеричка, която е на година и четири месеца.

„Успях да съчетая грижите за детето и обучението, макар че не беше толкова лесно“, казва вече бившата студентка.
„Доволна съм, че избрах този университет, както и от специалността, която завърших“, коментира абсолвентката.
Казва, че никога не е изчислявала колко шестици е изкарала през живота си, но тази бележка била традиционна в бележниците й от малка.

„Давате ми идея да ги преброя“, така отговори на въпрос на „Новината“ Ваня било ли й е любопитно и дали е броила колко шестици е имала през живота си.
Иначе се вижда реализирана в областта на екологичното земеделие, като не изключва и възможността за научна работа.
Отличничката ще отнесе много мил и скъп спомен от Стара Загора, където оставя много приятели и приятни емоции. Днешният празник ще отбележи в родния Ямбол.

Информация: вестник Новината

Още новини