Начало Новини Актуално Отличиха Стара Загора с приз Община с най-много инвестиции за 2023 г.

Отличиха Стара Загора с приз Община с най-много инвестиции за 2023 г.

Актуално

Българската агенция за инвестиции (БАИ) към Министерството на иновациите и растежа връчи за 18-а поредна година наградите Инвеститор на годината. По време на церемонията, провела се в София на 5 март, бяха отбелязани най-значимите инвестиционни проекти, реализирани у нас през миналата година. Община Стара Загора бе отличена с приз Община с най-много инвестиции за 2023 г. Наградата беше връчена на кмета Живко Тодоров от заместник-министъра на вътрешните работи Христо Стефанов.

За мен е огромна чест да получа това признание - то е плод на много колективни усилия не само през изминалата година. Реализираните инвестиции в нашата община са за над 400 млн. лева, каза кметът Тодоров, като допълни, че се очакват и още. Той лично благодари на министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева, както и на министъра на икономиката Богдан Богданов за подкрепата, която получава Стара Загора. Гости на церемонията бяха и зам.-кметът по Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход Радостин Танев, началникът на отдел Инвестиции Росица Райкова, както и изпълнителният директор на Индустриална зона „Загоре“ Радослав Танев.

В Министерството на иновациите и растежа работим целенасочено за това България да се утвърди като привлекателна дестинация за инвеститори с добри и предвидими условия. От началото на мандата на правителството имаме рекорден брой инвеститори – връчени са 23 сертификата по Закона за насърчаване на инвестициите за 510 млн. ле. и 2022 работни места. Това е с 41% повече от същия период за миналата година. Това заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева по време на престижното събитие. Министърът отличи победителя в категория Инвестиция в иновативен бизнес.

Голямата награда за Инвеститор на годината за 2023 г. получи компания - лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията и световен производител на електрически компоненти. Отличието връчи заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел.

Призове имаше в различни категории - Инвестиция на зелено, Инвестиция в разширяване на бизнес, Инвестиция в човешки капитал, Успешен стартъп и други.

На тържествената церемония присъстваха министри, представители на местната власт и на дипломатическия корпус, бизнес- и работодателски организации, двустранните търговско-индустриални камари и други.

Още новини