Начало Новини Актуално Отлагат извънредния конгрес на Новото време с два месеца

Отлагат извънредния конгрес на Новото време с два месеца

Актуално

Извънредният конгрес на партия "Новото време", който се предвиждаше да се проведе в края на март - началото на април, ще бъде отложен поне с два месеца. Причината за това е вървящата в момента вътрешнопартийна дискусия, вкл. и във facebook, относно прецизирането на бъдещите приоритети на "таралежите", които да залегнат и в дневния ред на висшия партиен форум.

Това съобщи вчера за вестник Старозагорски новини общинският лидер на "Новото време" Александър Желязков, член на Националния политически съвет на партията.
"През следващата седмица ще се проведе неформална сбирка на Изпълнителното бюро на "Новото време", където ще обсъдим различните идеи под каква форма партията да продължи своята дейност. В момента тече своеобразен вътрешен референдум за формулирането на един-два основни акцента в бъдещата политическа дейност на партията", каза за вестника ни Александър Желязков.
Ще припомним, че Националният политически съвет на партия "Новото време" реши на заседание, проведено но 3 октомври, да свика извънреден отчетно-изборен конгрес на политическата формация през април 2010 год. След двата вота през миналата година (за Европарламент и Народно събрание) поради постигнатите незадоволителни изборни резултати председателят на партията Емил Кошлуков подаде оставка, същото направи и неговият заместник Мирослав Севлиевски. "Партията е в застой, необходими са ново ръководство, нова програма и нови каузи. Извънредният конгрес трябва не само да избере ново ръководство на партията, но делегатите трябва да приемат нов устав и нова партийна програма, която да очертае нови каузи", коментира тогава за областния всекидневник Желязков.

Още новини