Начало Новини Актуално Отлага се ремонтът на кв. Железник в Стара Загора. Една от фирмите обжалва решението на комисията

Отлага се ремонтът на кв. Железник в Стара Загора. Една от фирмите обжалва решението на комисията

Актуално
община Стара Загора Железник

Пътностроителна компания Ес Би Ес - Стара Загора, която само с 0.8 точки остана зад фирмата победител в конкурса за най-големия лот - Реконструкция, ремонт и благоустрояване на уличната мрежа на квартал Железник, обжалва в определения срок решението на комисията. Това означава, че поне с два месеца ще се отложи началото на строителните дейности, докато минат съдебните процедури.

Сред мотивите за обжалването е посочено, че Тръжната комисия е подведена от печелившата фирма, която е представила неверни данни за изискуемия определен обем строително-монтажни работи пише вестник Старозагорски новини.

Припомняме, че с кметска заповед от 30 май т.г. на първо място за най-големия лот с 96.8 точки от 100 възможни е класиран консорциумът ДЗЗД "Железник - Стара Загора". Неговата оферта е с най-ниската цена - 4 599 450.11 лева, и с най-кратък срок за изпълнение от 18 дни. Консорциумът се състои от две фирми - "Пътстрой" ООД - Стара Загора, и "Интегрирани пътни системи" АД - София. На второ място с 96 точки е Пътностроителна компания "Ес Би Ес" - Стара Загора, с предложени 4 207 405.80 лева и срок от 20 дни. Предложените суми са без ДДС.

Вторият лот "Благоустрояване и озеленяване на междублоковите и парковите пространства" е спечелен от "Булстройгруп" - София, с офертирана цена от 920 360.39 лв. и срок от 31 дни. По третия лот - "Поставяне на високоефективно осветление", на първо място е класиран консорциум "Елмитранс" - Стара Загора, с 211 711.16 лв. и срок за изпълнение 16 дни.

Фирмата, която ще упражнява строителен надзор, е обединение "Рубиконконсулт" - Варна, с оферта от 47 770 лева.
За останалите два лота няма обжалване на решението на комисията, но тъй като трите лота са неразделна част от един общ проект - "Възлагане на строително-монтажни работи за подобряване на физическата и жизнената среда на квартал "Железник", благоустрояването на квартала не може да започне до финала на съдебните процедури.
Според изискванията, крайният срок за приключване на проекта е юли 2012 г. Финансирането на стойност над 8 600 000 лева е по Оперативна програма "Регионално развитие".

Още новини