Начало Новини Актуално Откриват Научноизследователски център по околна среда

Откриват Научноизследователски център по околна среда

Актуално

Навръх Благовещение - 25 март (петък), от 17.00 часа в Студентския град в сградата на Ректората на Тракийския университет официално ще бъде открит Научноизследователски център по околна среда. Центърът е създаден по проект "Оценка, намаляване и предотвратяване замърсяването на въздуха, водата и почвата в регион Стара Загора" и е финансиран от Norway Grants по Норвежка програма за сътрудничество с България - Innovation Norway.

Проектът се реализира за 24 месеца - от 15.04.2009 г. до 30.04.2011 г. Финансирането е на стойност 637 000 евро, от които 544 000 евро са от Норвежката програма.
Промоутър на проекта е Аграрният факултет при Тракийския университет, а партньори са Община Стара Загора; Гражданско обединение Екоцентър - Стара Загора; Университет по естествени науки, гр. Оз, Норвегия; Държавен университет на Осло, Норвегия, информира вестник Старозагорски новини.
Центърът е оборудван със съвременна апаратура за изследване на въздух, води, почви, растителни и животински продукти и суровини, здраве на човека.
На церемонията по откриването ще присъства посланикът на Норвегия Н.Пр. Тове Скарстейн, областният управител Йордан Николов, градоначалникът проф. Светлин Танчев и др.

Още новини