Начало Новини Актуално Откриха виртуалната Панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране в Стара Загора

Откриха виртуалната Панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране в Стара Загора

Актуално

Областна панорама за професионално образование и кариерно ориентиранеОсмото издание на Областна панорама за професионално образование и кариерно ориентиране откриха днес в Стара Загора. Организатори са Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя. Досега събитието се провеждаше в края на месец април на голяма площ, където се срещат кандидат-гимназисти, техните родители и представители на бизнеса. Целта е да се помогне за информирания избор на образование и професия на младите хора, съобразен с търсенето на пазара на труда.

Тази година, заради извънредното положение, организаторите решиха да предложат Виртуална областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране - 2020 г. В нея участват 26 училища от областта, Тракийски университет и 8 фирми от Стара Загора.

На специалната фейсбук страница Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране - https://bit.ly/3ajxVfi са събрани видеа на учебни заведения с професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението през учебната 2020/2021 година. Предприятията и фирмите пък представят дейността на фирмата, основни специалности на работещите във фирмата, партньорска професионална гимназия (гимназия, произвеждащи основните кадри за фирмата) и др.

Позволете ми да Ви поздравя с днешния празник 11 май - Ден за почит на светите братя Кирил и Методий. На този светъл ден за мен е чест да обявя откриването на VIII-ма Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2020 г. Благодаря на съорганизаторите на събитието - Регионално управление на образованието - Стара Загора, Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя. Тази Панорама е следствие от партньорството, в което работят институциите, затова и резултатите са добри.

На младите хора, на които предстои да направят избор на учебно заведение, пожелавам успех. Бъдете здрави и изберете образование и професия, според Вашите интереси, способности и търсенето на пазара на труда. А ние ще продължаваме да работим за още по-качествено образование, което да Ви отведе до успешна кариера!, се казва в посланието на Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора.

Приветствия към участниците изпратиха още областният управител Гергана Микова, началникът на Регионално управление на образованието Татяна Димитрова, председателят на Търговско-промишлена палата Стара Загора Олег Стоилов и Мария Бойчева, председател на СНЦ Клуб на работодателя - Стара Загора.

Всички те могат да се видят на фейсбук страницата Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране.

Участващите в Панорамата видеа ще бъдат предоставени на ръководствата на училищата в Старозагорска област за разпространение сред учениците.

 v panorama

Още новини