Начало Новини Актуално Откриха пластика на Птицата Феникс на площада в центъра на Стара Загора

Откриха пластика на Птицата Феникс на площада в центъра на Стара Загора

Актуално

Птицата Феникс

С тържествена церемония на площада пред Община Стара Загора през седмицата беше открита монументална пластика Птица феникс, изработена от скулптора Красимир Зарков. Монументът е дарение от Ротари клуб - Стара Загора на жителите на града. Свидетелството за дарението беше връчено на зам.-кмета Иванка Сотирова от проф. Цанко Яблански.

По негово предложение, като президент на клуба, беше реализиран проектът, пише вестник Национална бизнес поща.

Идеята да открием пластиката в навечерието на честването на 135-та годишнина от боевете и опожаряването на Стара Загора е знаменателна. Това е доказателство, че има старозагорци, които могат да влагат и допринасят за развитието на града. Хвала на всички тях, каза Иванка Сотирова.
Идеята е монументалната пластика Птица феникс, създадена с дарения, приятелско съдействие и личен труд на членове на Ротари клуб, симпатизанти на идеята и родолюбиви старозагорци, да напомня на поколенията за опустошителните и трагични събития преди 135 г., след които Стара Загора се възражда по-красива и силна, за да бъдат нейните жители одухотворени и съзидателни, обясни проф. Яблански.

На откриването на монумента присъстваха председателят на ОбС Емил Христов, областният управител Недялко Недялков, дистрикт гуверньорът на Ротари България Атанас Атанасов, членове на Ротари клуб - Стара Загора и др.

Ротари клуб Стара Загора Ротари клуб Стара Загора

Ротари клуб Стара Загора Ротари клуб Стара Загора

Ротари клуб Стара Загора Ротари клуб Стара Загора

Още новини