Начало Новини Актуално Откриха изложба в Затвора в Стара Загора

Откриха изложба в Затвора в Стара Загора

Актуално

Платна от фотоси и медия микс на 6-има автори от Арт клуб "ВИК" украсиха кулоарите на Старозагорския затвор. Седемнадесетте картини са дело на Светлозар Недев, Георги Русев, Петко Петков, Петър Йорданов, Петко Жеков, Радосвет Димитров. Експозицията е по идея на отец Йордан Карагеоргиев, който се вдъхновил от последната изложба на Светлозар Недев, с цел да се направят коледните празници в Затвора по-красиви.

По повод откриване на експозицията отец Йордан отслужи тържествен водосвет и разказа притча за надеждата, която крепи хората.
На откриването присъства и областният управител Йордан Николов, който пожела на лишените от свобода скорошно излизане, пише вестник Старозагорски новини.
Началникът на Затвора Иван Карушков съобщи, че изложбата е част от социалната дейност, която водят, за да може след излизането на свобода хората да бъдат променени.
На финала затворниците бяха поръсени за здраве със светена вода от отец Йордан, а областният управител раздаде на всички Светото евангелие от Йона Богослов, което е издадено от църковното настоятелство при храм "Св. Архангел Михаил" при Затвора - Стара Загора, с негова подкрепа.

Още новини