Начало Новини Актуално Отчуждават земи за втора лента на подхода към автомагистрала Тракия

Отчуждават земи за втора лента на подхода към автомагистрала Тракия

Актуално
Росен Плевнелиев се усмихва на Йордан Николов

Областният управител на област Стара Загора Йордан Николов ще организира среща за започване на процедура за отчуждаване на земите за изграждането на втора лента на шосето, свързващо Стара Загора с автомагистрала Тракия. Николов се срещна с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по време на инспекцията на трасето на лот 2 на магистралата.

Министър Росен Плевнелиев инспектира строителните дейности на място и обясни, че проверката е в рамките на желанието дейността на ведомството да бъде публична и прозрачна.
Областният управител  информира регионалния министър, че по направена от него проверка, изграждането на втора лента на пътя Стара Загора – Димитровград, в участъка до кръговото движение на автомагистралата, ще обхване близо 200 дка земи. Само около 22 дка от тях са частни имоти, които следва да бъдат отчуждени за извършване на строителните дейности. По указания на министър Плевнелиев Йордан Николов ще организира среща с участието на община Стара Загора, Агенция „Пътна инфраструктура” и МРРБ за разкриване на процедура за отчуждаване на земите.
Росен Плевнелиев - Стара Загора


Още новини