Начало Новини Актуално Отборът на Стара Загора по бридж Вито постигна голям успех на турнир в САЩ

Отборът на Стара Загора по бридж Вито постигна голям успех на турнир в САЩ

Актуално
бридж

На състезание във Филаделфия, САЩ, отборът по бридж Вито - Стара Загора постигна невероятен успех. На двойковото състезание, в което спореха над 760 от най-силните бридж двойки в света, старозагорци достигнаха до финалната фаза. В отборната надпревара старозагорският брижд тим завоюва най-големия си успех досега - класиране на 5-о място.

Филаделфия беше домакин на 13-то Световно открито първенство по спортен бридж. В него взеха участие повече от 1500 състезатели. В САЩ бриджът е спорт и усилено умствено занимание на хора от всяка възраст, играта е изключително популярна, разказва инж. Тони Русев, който е капитан на старозагорския отбор по спортен бридж.
ФиладелфияОтборът на Вито - Стара Загора участва в две състезания - откритото отборно и двойки, в които се състезаваха най-силните бриджори в света без изключение. За наша радост, продължихме традиционно силното си представяне и на двойковото първенство се класирахме на финал от 600 състезатели, а на отборното постигнахме най-големия успех за нас - пето място от 145 отбора. В първата осмица влязоха шест америакански отбора и само два от Европа, уточни Тони Русев.

По пътя към престижното класиране старозагорци са отстранили много силни отбори, като тези на Англия и Германия. На осминафиналите побеждават и националния отбор на Китай.
На четвърт финалите старозагорци губят от отбор Даймънд - САЩ, който след това спечели откритото световно първенство. Американците са надиграли и настоящия официален световен шампион - националния отбор на САЩ, с който са играли на  финала.

Представянето на бридж отбора на Вито - Стара Загора в състав:  Тони Русев - капитан, Калин Караиванов, Румен Трендафилов, Стефан Скорчев и Борислав Попов, е голям успех. Той е отбелязан и във всички среди на този спорт и защото е най-големият успех на български отбор досега на такова първенство. Отличното представяне в САЩ идва след успехите, които пред 2010 г. отборът постигна и в други турнири - шампионска титла на отборното държавно първенство и вицешампионска титла на двойки, а през 2009 г. Вито стана трети на 4-то Европейско открито първенство в Сан Ремо, Италия.

По информация на вестник Национална бизнес поща

Още новини