Начало Новини Актуално От Нелсен Чистота твърдят, че чистят Стара Загора повече от 50 часа

От Нелсен Чистота твърдят, че чистят Стара Загора повече от 50 часа

Актуално

Вече 50 часа 25 човека от Нелсен Чистота работят с машините за почистване по улиците на града, съобщи Стоян Димитров, ръководител на фирмата. На изчерпване са запасите от пясък, сол и луга, но новите количества са поръчани и ще дойдат днес. През вечерта на събота срещу неделя са изразходвани 135 тона луга, 112 тона пясък, 112 тона сол, а тази вечер не по-малко от 150 тона пясък и 150 тона сол, информира Стоян Димитров, предаде пресцентъра на община Стара Загора.

Силният вятър, обаче, отвява част от количествата пясък, които се хвърлят. От тази сутрин всички 250 работници от Фирма Нелсен Чистота са по улиците на Стара Загора – в централната градска част и по тротоарите се разхвърля специалeн препарат Айс Мелт.
Дежурен снегорин има в кв. Три чучура-север, а малка машина, допълнително приспособена почиства непрекъснато подходите към Бърза помощ, Окръжната болница, Център по хемодиализа. Обстановката е зимна и въпреки че сме мобилизирани напълно, заради вятъра и навяванията се работи по-трудно. Градският транспорт работи, непрекъснато разчистваме големите улици за придвижването му, информира Стоян Димитров.

Още новини