Начало Новини Актуално От месец село Селце е без телевизия и GSM-връзка

От месец село Селце е без телевизия и GSM-връзка

Актуално

Вече месец, че и нагоре сгушеното в Стара планина Селце е без телевизия и сигнал за мобилните телефони, алармираха жители на селото. След като кметският наместник Белчо Петков не се мяркал на работното си място, хората тръгнали сами да си решават проблема.

Според тях причината била неплатени сметки за тока, захранващ ретpанслационната клетка. Преди да дръпнат шалтера, от Енергото предупреждавали няколко месеца общината да се издължи. Ощетени от тази история били 15-ина местни жители и многобройните собственици на вилни места, почиващи събота и неделя сред природата.
За повече информация потърсихме кмета на община Мъглиж Стойчо Цанев, който заяви, че е запознат с проблема. Той имал готовност да плати сметката, но преводът се бавел заради неподписан договор между "ВиваКом" и Енергото. Документът щял да бъде готов днес и сигналът да бъде пуснат, обеща Цанев.
На въпрос на вестник Старозагорски новини ходи ли на работа Белчо Петков, кметът на Мъглиж Стойчо Цанев отговори, че той не може постоянно да го контролира. За сметка на това пък очевидци твърдят, че са искали смяната на кметския наместник още преди години, когато Цанев е бил зам.-кмет на oбщината. Никой не им е обърнал внимание.

Още новини