Начало Новини Актуално От 30 юли започва пренасочването на товарните автомобили, движещи се по направление София – Бургас

От 30 юли започва пренасочването на товарните автомобили, движещи се по направление София – Бургас

Актуално

От днес, 30 юли, с цел облекчаване на движението на леки автомобили и автобуси по натоварените пътни артерии към Черноморието, със заповед на Агенция Пътна инфраструктура, се въвежда отклоняване на движението на товарните автомобили с тегло над 3,5 по път ІІ-66  в участъка Стара Загора – Нова Загора - Сливен, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. 

В периода до 15 септември ежедневно - за времето от 06.00 до 22 часа, товарните автомобили движещи се по направление София – Бургас ще се пренасочват от етапната връзка на автомагистрала Тракия с път І-5  по път І-5 (Стара Загора – Казанлък) и от пътен възел Мъглиж - по път І-6 (подбалканския път) към Сливен. Монтирана е съответната вертикална пътна сигнализация, която указва на водачите на товарни автомобили новата организация на движението и екипи на сектор Пътна полиция – Стара Загора ежедневно упражняват засилен пътен контрол за гарантиране на спазването й. От пътна полиция препоръчват на водачите на МПС да се съобразяват с натовареността и състоянието на пътищата по временния маршрут и да спазват указаните ограничения на скоростта.
Във връзка с прогнозите за все по-горещо време през следващите дни, напомняме че  при температура на въздуха над 35 градуса по Целзий е забранено движението на товарни автомобили с обща маса над 20 т по републиканската пътна мрежа за времето от 13 до 21 часа. По време на действието на забраната, МПС следва да изчакват на подходящи места извън пътното платно.

Още новини