Начало Новини Актуално От 3 до 10 лева за плаж в Стара Загора

От 3 до 10 лева за плаж в Стара Загора

Актуално
цени плаж басейн Стара Загора

Броени дни остават до настъпването на астрономическото лято, но температурите отдавна ни накараха да мечтаем за полъха на морския бриз и горещия пясък под краката. Уви, отпуската за някои е далеч, за други хич я няма, за трети е минала, а за четвърти е твърде малка и няма да стигне за нищо.

Освен това, морето не е и съвсем близо, а пък и едва ли много българи могат да си позволят средства за повече от 2-3 дни почивка по курортите на родното Черноморие.

И понеже отговорът на въпроса как да докараме плажа в Стара Загора засега остава неразрешим, по-лесно изглежда да се справим с това той да намери нас.

Няколко са плажните комплекси в региона, разрешени за къпане през настоящия сезон. Конкуренцията между тях и стремежът на собствениците и наемателите да привлекат всеки клиент е сериозна и няма как да бъде другояче. Засега редовните посетители са, разбира се, учениците, които вече са обладани от мисълта за наближаващия край на учебната година, а неколкочасовият престой на градския плаж само засилва усещането.
Цените за вход на басейните не се различават особено от миналогодишните и затвърждават мнението, че плажът в града не е непосилен лукс... или поне не всекидневният.

3 лева за възрастни и 2 за деца струват билетчета за достъп в комплекс "Делфин" в квартал "Железник". Срещу още 2 лева получавате шезлонг и чадър, под който може да се наслаждавате на студена бира или безалкохолно от мокрия бар, и да похапвате нещо от заведението за хранене, което е част от комплекса.
Специален метър пък е първото нещо, което виждате на входа на "Плажът" (бившия "Ескейп") в близост до стадион "Локомотив". Той отчита височината на децата и ако тя е до 140 см, входният талон е 4 лева с включен шезлонг и чадър. Лев повече плащат възрастните за място на задните редове на комплекса. "Първата линия" е запазена за ВИП-клиенти, които плащат по общо 7 лева за близостта си до водата. И тук няма да останете гладни и жадни, а ще можете да се възползвате от богатия асортимент от предлагани ястия и напитки.
Плаж за 6 лева си осигурявате в комплекс "Астория", който се намира на 2 км от Стара Загора в посока с. Богомилово. Цената е 4 лева за деца до 7 години и включва шезлонг и чадър, а в непосредствена близост до басейна има удобен ресторант с меню на "народни цени".
6 лева струва и гривничката, която получавате, плащайки, за да плажувате на комплекс "Арт" до стадион "Берое". Сумата е фиксирана и няма отстъпки за деца, но в нея е калкулирана и цената за ползване на чадър и шезлонг. Комплексът разполага с 2 басейна - малък, който е "узурпиран" почти изцяло от малчугани, и голям, с олимпийски размери, който се ползва предимно от възрастни. В "Арт" функционира и голямо заведение, така че всеки, който реши да избяга за малко от парещите лъчи в компанията на бира и салата, има къде да го стори.

Аквапарк "Waterland" в село Овощник се превръща във все по-предпочитана дестинация както за жителите на съседния Казанлък, така и за старозагорци. Той е построен в непосредствена близост до минералните извори и всички басейни се захранват с минерална вода. Собствениците гарантират отлична кухня и обслужване в ресторанта, а освен това подчертават, че паркът разполага със собствен паркинг, за пълен комфорт и удобство. Капацитетът на комплекса е 800 души. Общият брой на големите басейни е 5. Най-атрактивният е с дълбочина до 1.60 м и дължина 50 м, и е свързан с басейн за деца с дълбочина 50 см, и за бебета - с дълбочина 20 см. За най-щурите са предвидени 4 водни пързалки, докато на плажната ивица до басейна са разположени 2 джакузита (с капацитет до 10 души), които предлагат пълна отмора на духа и тялото.

Входът за достъп до всички атракциони е 10 лева за възрастни и 8 лева за деца.

Информация: вестник Новината

Още новини