Начало Новини Актуално От 24 ноември всеки може да получи информация за ваксините и ваксинацията срещу ковид на телефон 02/ 9301 445

От 24 ноември всеки може да получи информация за ваксините и ваксинацията срещу ковид на телефон 02/ 9301 445

Актуално

От утре, 24 ноември, всеки гражданин ще може да получи информация за ваксините и ваксинацията срещу ковид на телефон 02/ 9301 445. На специалната телефонна линия ще отговарят д-р Филип Тенчев и д-р Димитър Страшимиров, асистенти в Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към Медицинския факултет на Медицински университет София.

По-рано днес, 23 ноември, двамата лекари проведоха работна среща с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Благодаря, че се ангажирате с този въпрос. Много важно е хората да получат достоверна информация за ваксините, подчерта министърът. Важно е да се опитаме да помогнем на хората, които са били заблудени, да повярват във ваксините, да чуят експерти и специалисти, заяви д-р Кацаров. Нашата задача е да опровергаем митовете и да подтикнем хората да се ваксинират, защото това е начинът да излезем от пандемията, категоричен бе той.

Целта е чрез телефонната линия за въпроси, свързани с ваксините и ваксинацията срещу коронавирусната инфекция, гражданите да получават научно обоснована информация, свързана с противопоказанията за ваксинация, със съхранението на ваксините, с препоръките за приложение на ваксина при определени заболявания, при бременност и т.н.

Още новини