Начало Новини Актуално Освободиха кметския наместник на Руманя

Освободиха кметския наместник на Руманя

Актуално

На 10 декември 2010 г. следобед на кметския наместник на с.Румaня Бойчо Бойчев бе връчена заповед, с която кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев прекратява правомощията му и трудовото правоотношение с него, считано от 13.12.2010 г., съобщават от пресцентъра на общината.

До назначаването на нов кметски наместник на селото административното обслужване на жителите му ще се извършва от кметството на с.Братя Кунчеви.
В същия ден документацията на кметство - с.Руманя, е приета от кмета на с.Братя Кунчеви Георги Петков Георгиев.
Няколко часа преди връчване на заповедта Методи Марков, началник на звено "Инспекторат" в Общината, заяви на брифинг, че "няма конкретни данни за извършено дисциплинарно нарушение от кметския наместник на с.Руманя Бойчо Бойчев към бившия кметски наместник Стоян Вучков".
След направената проверка и среща-разговор на място почти с всички замесени със случая, констатацията на Инспектората е, че "няма свидетели на побоя. Няма представено медицинско свидетелство от потърпевшия, а само амбулаторни листове. От дълго време обаче в селото има напрежение, което сегашният кметски наместник не е овладял. В този смисъл препоръката на Инспектората към кмета на общината е да вземе отношение към работата на кметския наместник съгласно разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация".

Методи Марков уточни, че по инцидента в с.Руманя работят Прокуратурата и РПУ - Стара Загора, за доказване на престъпление от общ характер.
Заповедта на кмета на Община Стара Загора за освобождаване от длъжност на досегашния кметски наместник на Руманя Бойчо Бойчев е на основание чл.44, ал.2 и ал.1, т.3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и във връзка с чл.46а, ал.3 от ЗМСМА и чл.17, чл.18 и чл.20, ал.5 от Устройствения правилник на Общинска администрация на Община Стара Загора.
На 14 декември от 10 часа в Руманя ще се проведе общоселско събрание.

Още новини