Начало Новини Актуално Освободиха директорите на РИОСВ в страната. Временно изпълняващ длъжността в Стара Загора е Красимир Костадинов

Освободиха директорите на РИОСВ в страната. Временно изпълняващ длъжността в Стара Загора е Красимир Костадинов

Актуално

Във връзка с новия Устройствен правилник на Министерството на околната среда и водите бяха връчени заповедите за освобождаване на 16 директори на РИОСВ, в това число и на Нанчо Видев от Стара Загора. За временно изпълняващ длъжността е назначен досегашният заместник Красимир Костадинов.

В заповедта от София е записано, че той ще отговаря за екоинспекцията до встъпване в длъжност на титуляра.
За всички директорски места ще се проведе конкурс по документи. Изискванията cа магистърска степен и минимум три години управленчески стаж. За "Старозагорски новини" Нанчо Видев, който направи много за екологията на Старозагорска, Ямболска и Сливенска област, уточни, че ще участва в конкурса. Срокът за подаване на документите е 23 декември. Според Видев новият директор ще бъде известен в началото на следващата година, пише вестник Старозагорски новини.
Безкрайно странен обаче е фактът, че обявата за конкурса беше публикувана в софийска медия три дни преди в Държавен вестник (броят от петък) да бъде обнародван новият устройствен правилник.

Още новини