Начало Новини Актуално Освободиха директора на Областно пътно управление в Стара Загора

Освободиха директора на Областно пътно управление в Стара Загора

Актуално

Заповед за освобождаване от работа е получил вчера директорът на Областно пътно управление - Стара Загора, инж. Динко Георгиев. 40-годишният пътен инженер оглавяваше областното управление от април 2006 г. и има зад гърба си 14-годишен професионален стаж в пътния бранш. По време на управлението на инж. Динко Георгиев дейността на ОПУ - Стара Загора, беше белязана с прозрачност, а самият той беше безкомпромисен с фирмите, които не изпълняваха договорните си задължения.

Заповедта за освобождаването му е издадена на основание чл.328, ал.2 от Кодекса на труда, а като причина за прекратяване на трудовия договор е упоменато: "От работодателя с предизвестие поради сключване на договор за управление и подбор на ръководен екип". Най-вероятно същите мотиви са били използвани и при освобождаването на над 10 пътни директори от страната по време на новото управление.
Инж. Георгиев вчера отказа коментар пред вестник Старозагорски новини, но заяви, че няма да обжалва заповедта си и че не се притеснява за своята бъдеща реализация като специалист.
Най-вероятно на неговото място ще бъде назначен Петър Николов, досегашен представител на "Евромаркет" в Стара Загора.

Още новини