Начало Новини Актуално Осветиха 6 нови тролейбуса в навечерието на празника

Осветиха 6 нови тролейбуса в навечерието на празника

Актуално

На 03.10.2009 г. се състоя церемонията по освещаването на новите тролейбуси с марка LAZ 183 на oбщинска фирма "Тролейбусни превози". Церемонията бе отслужена от отец Йордан от храм "Св. Никола".

"Това са първите чисто нови тролейбуси, внесени в България по Закона за обществените поръчки", съобщи Димитър Авджиев, директор на "Тролейбусни превози". Общата им стойност е 2 млн. лв. и са директен внос от Украйна. "6-те красавеца" са с нисък под, 30% по-икономични и имат изцяло нова система за управление. В допълнение към това е платформата за инвалидни и детски колички. Машините са с 2-годишна гаранция и резервни части.
Автомобилите бяха пуснати в експлоатация преди броени седмици. Те се управляват от 12 висококвалифицирани шофьори. Преди доставката им тролейбусният парк беше съставен от 23 возила - 15 от тях са с марка "Зил" (1947), а останалите 9 - "Шкода". С новите попълнения общият им брой става 29, пише вестник Старозагорски новини..
Директорът на "Тролейбусни превози" изрази благодарностите си към гражданите на града за това, че досега няма нанесени щети върху нито един от тролеите. Кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев пък пожела с времето всички тролейбуси да се заменят с нови.
На събитието присъства Игор Малец, генерален директор на завод LAZ, и Александър Лубко, генерален директор на украинския холдинг. Тържеството приключи с безплатна обиколка за всички старозагорци и почерпка за гостите.

Още новини