Начало Новини Актуално Осуетиха протестите в Павелбанско

Осуетиха протестите в Павелбанско

Актуално

Жители на три села от Община Павел баня - Горно и Долно Сахране и Скобелево, не са били допуснати да протестират в събота, съобщи за "Старозагорски новини" кметът на Скобелево Георги Петров. Целта е била да се блокира движението по главния път за София в района между Горно Сахране и Павел баня. Протестът е бил насрочен за 10 часа.

Основното искане на местните жители е да продължи спреният преди повече от година ремонт на пътя между селата, който е част от републикански път, пише вестник Старозагорски новини.
Кметът на Скобелево заяви, че полицията е сваляла всеки един от протестиращите от специално наетия за целта автобус. Хората са били предупреждавани, че ще им бъде търсена наказателна отговорност, ако блокират движението. Според Петров протестът им е напълно основателен и на практика няма забранителен режим.
Преди две седмици жителите на трите села успяха да протестират временно за около пет минути.
Заради липсата на чуваемост от страна на институциите, в началото на идната седмица кметовете на засегнатите села, заедно с общинския кмет на Павел баня Станимир Радевски, планират срещи с представители на различни министерства.

Още новини