Начало Новини Актуално Оставките в БСП в Стара Загора - ясни на 10 декември

Оставките в БСП в Стара Загора - ясни на 10 декември

Актуално

Анализът на изборните резултати за Oбщина Стара Загора ще бъде обсъден и приет на заседание на Общинския съвет на БСП на 24 ноември, съобщи зам.-председателят Илия Златев. За 10 декември е насрочено редовно заседание на 45-ата Общинска конференция на партията.

Лидерският проблем в общинската организация е сериозен, критиките са много, причините за изборните резултати ще бъдат подложени на обективен анализ - както загубата на кандидата за кмет Бойчо Биволарски, така и на постигнатoто в избора за съветници. Успоредно с това ще се направи оценка и на основните организации, ще обсъдим и други проблеми. Но конференцията е органът, който решава въпроса с оставките. Има предложения дори и целият Общински съвет колективно да подаде оставка. В такъв случай се избира временна комисия, която ще ръководи организацията и ще подготви пълен цикъл от отчетно-изборни събрания с избор на делегати и новият състав на конференцията ще избере и нови ръководни органи. Възможно е и да не се стигне до това, ако оставката на Бойчо Биволарски бъде подадена или поискана и конференцията я гласува, коментира Илия Златев.
На заседание на Изпълнителното бюро на БСП в Стара Загора миналата седмица трима души са заявили, че подават оставки заради незадоволителното представяне на местните избори - зам.-председателят Антон Андреев, секретарят Иван Митров и Милен Шмилев, но на практика те не са приети. Дни преди това Областният съвет упълномощи секретаря на Националния съвет Деница Златева да внесе предложения за ускоряване на провеждането на пълния отчетно-изборен цикъл, който трябваше да започне в началото на 2012 година.

Още новини