Начало Новини Актуално Оставката на Биволарски - ясна на партийната конференция

Оставката на Биволарски - ясна на партийната конференция

Актуално

Днес няма да отговоря, защото с всичкото си уважение към Вас, този отговор най-напред трябва да го получат хората, които са ме избрали. Те заслужават първи да получат този отговор. Това заяви на първата си пресконференция след изборите неуспелият кандидат за кмет на БСП в Стара Загора и общински лидер на партийната структура доц. Бойчо Биволарски в отговор на журналистическо питане дали вече си е написал оставката.

Без отговор остана и въпросът дали ще поеме персонална отговорност за смущаващата разлика, получена на балотажа между него и кандидата на ГЕРБ, пише вестник Старозагорски новини.
Всеки един избор се печели не от един човек и не се губи от eедин човек. Този въпрос ще се обсъжда на партийната конференция, заяви в телеграфен стил Биволарски. Единственото, което стана ясно на пресконференцията бе, че партийната конференция все още не е насрочена, но се очаквало да се проведе до края на годината.
Неуспелият кандидат за кмет определи предизборната кампания като трудна и репресивна, а в подкрепа на тезата си съобщи, че част от съсобствениците на помещения в централна градска част се страхували да ги отдадат под наем за предизборен щаб на БСП. Не е ясно обаче, защо той не съобщи този факт по време на самата кампания (от което можеше да извлече дивиденти), а постфактум.

Съкрушаващата загуба на двата тура Биволарски аргументира с няколко факта:

Срещу БСП и мен, като издигнат от партията кандидат, застанаха политически опоненти, както и група хора, водени от лични и корпоративни интереси. Манипулациите и опитите за дискредитиране на моята кандидатура дадоха много добър принос за успеха на новоизбрания кмет.
По-странно беше признанието му, че срещу него са работили хора от собствената му партия, част от които били от групата с лични и корпоративни интереси. Пред медиите обаче той отказа да назове имената на другарите-предатели.

За разлика от тях, Биволарски сподели, че не се чувства извозен на динена кора от юристите на БСП, заради гафа с отпадането му от листата за общински съветници (б.р. по решение на ЦИК, тъй като по закон няма право да се кандидатира като кмет и съветник от две формации).
На питане на Старозагорски новини колко е струвала предизборната му кампания, Биволарски се въздържа от ориентировъчна цифра, тъй като аритметиката и попълването на счетоводните документи тепърва предстояло. В общи линии, въпреки многобройните и различно аранжирани плакати, той определи кампанията си като скромна. Общинският председател на БСП сподели още, че за покриване на част от разходите на кампанията, БСП чрез националния си лидер Сергей Станишев е теглила 2 млн. лв кредит от банка, за който е заложена сградата на партията в Стара Загора (на пъпа на града - ул. Цар Иван Шишман 83) и на още 4 партийни централи в страната. Но пък партията му е отказала дарения от физически лица.
Признал вече загубата си, Биволарски изказа благодарност към  всички старозагорци, гласували или не гласували. И пожела успех на новия кмет Живко Тодоров.

Още новини