Начало Новини Актуално Оставка в БСП - Стара Загора

Оставка в БСП - Стара Загора

Актуално

Илия Златев подаде оставка като зам.-председател и член на Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП - Стара Загора, както и като председател на комисията по предложенията на предстоящата конференция. В писмо до ръководството на общинската организация от 2 април той излага четири причини за решението си.

На първо място поставя грубите и непрекъснати манипулации от страна на председателя Бойчо Биволарски на процеса на подготовка и избор на делегати за предстоящата на 22 април отчетно-изборна конференция. Арогантното и демонстративно несъобразяване на лидера с решенията на Общинския съвет, свързани с подготовката и провеждането на отчетно-изборната кампания, е втората причина за оттеглянето на Илия Златев от партийния пост. Той обвинява Бойчо Биволарски още в използване на положението и част от платения апарат на организацията за постигане на лични интереси и властови позиции. И последният мотив е интелектуална, психическа и морална несъвместимост с характера и наложения стил на ръководство на председателя.

Не подавам оставка като член на Общинския съвет на БСП и като председател на групата съветници в Общински съвет - Стара Загора. Не напускам партията и не се отказвам от номинациите за председател, направени от основни партийни организации, лаконично коментира пред Старозагорски новини Илия Златев. На заседание на конференцията през декември зам.-председателските постове напуснаха Антон Андреев и Сергей Петров, така на практика сега в ръководството остават само председател и двама секретари.

С наближаването на конференцията напрежението в общинската организация на социалистите ескалира. Председателят Бойчо Биволарски не присъства на срещата с Георги Първанов, посочвайки здравословни проблеми, и открито го обвини, че иска да разцепи партията. Месеци преди това, на фона на предстоящите местни избори той положи усилия да бъде сниман в компанията на президента Първанов при посещението му в Стара Загора. За партийните членове не е тайна, че Биволарски е твърд привърженик на Сергей Станишев. Как ще завърши битката и кой държи тя да придобие такива размери - предстои да видим.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини