Начало Новини Актуално Оставиха в ареста продавачи на Калашников

Оставиха в ареста продавачи на Калашников

Актуално

Стара ЗагораПостоянна мярка задържане под стража постанови Старозагорският окръжен съд за двама от “оръжейниците”. Пламен Николов (50 г.) от казанлъшкото село Крън и Стефан Стефанов (47 г.) от Свищов остават за постоянно в ареста. “Нищо не съм направил, ние си играехме”, каза преди да влезе в съдебната зала казанлъшкият майстор на незаконно оръжие, докато се криеше от камерите.

Николов бе задържан на 10 август под връх Бузлуджа в момент на сделка за продажба на автомат “Калашников” и пистолет “Макаров”. Той вече е осъждан за незаконно производство и търговия с оръжие, пише вестник Труд.
В дома му в с. Крън е открита нелегална работилница, оборудвана за производство на оръжие. От къщата му са иззети още един пистолет “Макаров”, два газови автоматични пистолета “Екол”, преработени в бойни, 8 револвера, 850 патрона, заглушител, 30 цеви и множество части за пистолет “Макаров”, над 20 цеви за автомат “Калашников” и др.
Още два пистолета и над 100 патрона пък намериха полицаите в два тайника близо в гората край Крън.
Другият “оръжейник” Стефанов бе задържан в столичния кв. “Света Троица”. Откритият при обиските арсенал бе от 2 автомата, 5 карабини, 7 пистолета, 500 патрона от различен калибър и 280 лети куршума.

Още новини