Начало Новини Актуално Остава данъчното облекчение за младите семейства с ипотека

Остава данъчното облекчение за младите семейства с ипотека

Актуално

Остава данъчното облекчение за младите семейства с ипотека. Това приеха депутатите при гласуването на Закона за държавния бюджет на Република България за 2010 г. В закона бе записано, че местните физически лица могат да ползват данъчно облекчение за млади семейства като приспадат от сумата от годишната данъчна основа направените през годината лихвени плащания по ипотечен кредит за закупуване на жилище.

Това ще става при условие, че: договорът за ипотечен кредит е сключен от данъчно задълженото лице или съпругът (съпругата); данъчно задължените лица не са навършили 35 години към датата на сключването на договора за ипотечен кредит; ипотекираното жилище е единственото за семейството през данъчната година, предаде Агенция Фокус.
Депутатите решиха още физическо лице, което е задължено, но не декларира или декларира невярно информация за доходите си, да се наказва с глоба в размер на 10 на сто от декларираната сума. При повторно нарушение глобата е в размер на 15 на сто от декларираната сума. 

Още новини