Начало Новини Актуално Основни улици в Стара Загора се ремонтират аварийно

Основни улици в Стара Загора се ремонтират аварийно

Актуално
Ремонти на улици

От началото на тази седмица се изпълняват аварийни ремонти на основните улици и булеварди в Стара Загора. Кметът на общината Живко Тодоров подписа възлагателно писмо, според което в срок от 10 дни трябва да бъде завършен първият етап от ремонтите на стойност близо 83 000 лв.

Изпълнител е фирма Ес Би Ес, която работи по график, съобразен с климатичните условия. На първия етап приоритетно се работи по улиците с висока интензивност на трафика в направление запад – изток до бул. Патриарх Евтимий, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Предварително специалистите от дирекция Строителство и инвестиции на общината обходиха главните улици в града, за да набележат тези в най-лошо състояние, след тежката зима и препаратите, които бяха използвани за топене на снега.

Определени за ремонт са 2 700 кв. м, които се намират в центъра между бул. Славянски, Патриарх Евтимий, Августа Траяна и МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович.

Общината призовава гражданите да паркират автомобилите си на подходящо място, за да не се пречи на ремонтните дейности. Служители на общинска полиция поставят уведомителни бележки на автомобилите ден по-рано. През следващите седмици поетапно ще бъдат ремонтирани и закърпени с топла асфалтова смес основните улици в посока север – юг и изток – запад.

В бюджета на община Стара Загора за 2012 г. са предвидени 3 млн. лв. за ремонти на улици и тротоари.

Още новини