Начало Новини Актуално Оскверниха паметници в Стара Загора в Деня на Европа

Оскверниха паметници в Стара Загора в Деня на Европа

Актуално

Навръх 9 май - Деня на Европа и Деня на победата над фашизма, всички паметници на Съветската армия в Стара Загора осъмнаха с надписи от рода "9 май начало на терора", "Комунистите на съд" и др. Сквернящите лозунги бяха изписани със спрей на паметника на Съветската армия в подстъпите на Аязмото и на Братската могила в парк "5 октомври", под вдълбания сърп и чук.

До обяд част от надписите - тези от паметника със съветския воин на Аязмото, бяха заличени с пароструйка. След това бяха изчистени и мраморните плочи в центъра, пише вестник Старозагорски новини.
Припомняме, че в рамките на няколко месеца това е второто вандалско посегателство върху паметника на Съветската армия в Стара Загора. Соцактивисти обаче прикриха свастиките и срамните рисунки, опаковайки долната част на издялания воин по почина на нашия сънародник Кристо, напуснал България през 1956 г. на миналия век.
В Деня на Европа, българинът отново не пропусна да покаже колко е далеч от европейския манталитет и от "белия" свят. Където паметниците не се драскат и бронзовите им букви са хванали благородна патина, защото не ги крадат...

Още новини