Начало Новини Актуално Осигуряват здравословни работни места в Мини Марица Изток ЕАД

Осигуряват здравословни работни места в Мини Марица Изток ЕАД

Актуално

Мини Марица Изток ЕАД се включи в европейска кампания за здравословни работни места, съобщиха от пресслужбата на дружеството. Това стана по време на Националната конференция на тема „Здравословни работни места. Поддържай безопасно работно място”.

Във форума, който се проведе в понеделник в столицата, участваха ръководителят на отдел „Безопасни условия на труд” в „Мини Марица Изток” ЕАД инж. Живко Желязков и д-р Жанета Рачева, ръководител на служба „Трудова медицина“.

Фрумът се провежда от 25 до 29 октомври в рамките на Европейската седмица по безопасност и здраве при работа. Акцент на кампанията тази година са по-безопасните и по-здравословни работни места в Европа.
„Здравословни работни места 2010-2011 г.” е общоевропейска кампания за насърчаване на интегриран и структуриран подход към поддръжката - процес, засягащ всяка сфера, свързана с безопасността и здравето.
Координирана от Европейската агенция за безопасност и здраве при работа, в кампанията си партнират 27-те държави членки на Европейския съюз, като се поддържа широк спектър от дейности на национално и европейско равнище за популяризиране на безопасната поддръжка. Подходът на кампанията се основава на сътрудничество между работодатели, служители и техните представители.

Подробна информация относно кампанията, достъпна на 24 езика - включително и български, е публикувана на сайта http://osha.europa.eu/en/campaigns/hw2010/

Информация: вестник Новината

Още новини