Начало Новини Актуално Осигуряват достъп на граждани до полигон Змейово

Осигуряват достъп на граждани до полигон Змейово

Актуално

Областният управител Йордан Николов ще бъде домакин на среща, която ще се проведе в петък, 5 февруари, от 11.00 ч., в залата на областната администрация в Стара Загора. Срещата има за цел да осигури достъп на гражданството до работата на военния полигон край Стара Загора и да осигури адекватна информация на жителите от близките до полигона населени места.

Това са част от предприетите от областния управител мерки за решаване на дългогодишния проблем с обгазяването на Стара Загора.

Покана за участие в срещата е отправена към зам.-министъра на отбраната Валентин Радев. В нея ще участват полк. Сергей Марков – началник на полигона „Змейово”, кметовете на 18 населени места в близост до полигона и представители на неправителствени организации.

Неправителствените организации и сдружения ще предложат кандидатурата на служител за връзки с обществеността на полигона, който ще бъде назначен от Министерството на отбраната. Той ще осведомява по всяко време всички интересуващи се за извършваните дейности на военния обект, съобщиха от пресцентъра на Областния управител.
Поканени са да присъстват и представители на гражданството, неправителствените организации и сдружения. Срещата е открита за представители на медиите.

Дневен ред на срещата
1. Оповестяване на мерките, предприети от МО, във връзка с обгазяването на Стара Загора – областен управител
2. Излъчване на предложенията за гражданско лице, което да бъде назначено на щат за връзки с обществеността, на полигона Змейово- неправителствени организации.
3. Изготвяне на списъци с граждани, които ще имат постоянен достъп до полигона Змейово- Павлин Радев – гл. експерт Обща мобилизационна подготовка- ОА и Петко Тенев - ДАНС.

Още новини