Начало Новини Актуално Осигурено е финансирането на лечебните заведения в Старозагорска област

Осигурено е финансирането на лечебните заведения в Старозагорска област

Актуално

Всички лечебни заведения на територията на област Стара Загора са сключили договори с НЗОК. За това информира днес директорът на РЗОК - Стара Загора д-р Славка Йорданова по време на срещата си със зам.-областния управител Галина Стоянова. Д-р Йорданова увери, че всички 18 лечебни заведения имат договори със Здравната каса и към момента няма такива, за които не е осигурено финансиране за първото тримесечие на годината, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

На днешната среща, в която участва и вр.и.д. директор на РЦЗ – Стара Загора Светла Карастоянова, беше разгледано състоянието на Общинската болница в Чирпан. Общинският съвет в града изпрати декларация до областния управител Йордан Николов, във връзка с подписването на договора на болницата с НЗОК и нейното финансиране за 2010 г.
На срещата днес беше отбелязано, че финансирането на болницата в Чирпан е осигурено, съобразно методиката за финансиране на другите лечебни заведения в областта. Там обаче съществува проблем с кардиологичните и акушеро-гинекологичните пътеки. В тази връзка, на 4 февруари, от 10.00 ч. в болницата в Чирпан, зам. областният управител Галина Стоянова и Светла Карастоянова ще проведат среща с ръководството.

 

 

Още новини