Начало Новини Предстоящо Осигурени са средства за реконструиране на "Колодрума" и изграждане на мултифункционална зала в Казанлък

Осигурени са средства за реконструиране на "Колодрума" и изграждане на мултифункционална зала в Казанлък

Предстоящо

Осигурени са средства за реконструиране на "Колодрума" и изграждане на мултифункционална зала в Казанлък, съобщиха в официалния си сайт от местната администрация. С гласуването на Закона за държавния бюджет Община Казанлък е получила най-много средства от общините в областта - около 30 милиона лева. 

За реконструкция на "Колодрума" и изграждането на спортната зала там ще бъдат отпуснати 13 и половина млн. лева. Това беше един от приоритетите на кмета Галина Стоянова по време на предизборната кампания на местните избори, напомнят от администрацията.  ,,С обич искаме да реновираме и това място. То е едно от последните, които не успяхме да преобразим, а искаме да го превърнем в спортен комплекс. Тук е мястото на многофункционалната спортна зала и на децата, които карат колело. Колодрумът е важен за нас и ние продължаваме да търсим възможности за реновирането му“, каза тогава тя. 

Останалите средства са предназначени за изграждане на кръгово кръстовище в западния вход на града. Изграден ще бъде и пътен  възел тип ,,Детелина”  на индустриалната зона на обходния път Казанлък и Стара Загора. Средства са осигурени и за реконструкция на общинския път и изграждането на велоалея от Казанлък до село Копринка. 

Договорите с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат подписани след влизане в сила на държавния бюджет от 1 януари идната година, посочват още от Община Казанлък. 

БТА припомня, че парламентът прие окончателно на второ четене държавния бюджет за 2024 г. Гласуването на текстовете беше на три заседания тази седмица, като първото беше извънредно – в понеделник. Одобрени бяха и прогнозните размери на капиталовите разходи по Инвестиционната програма за общински проекти. 

Източник: БТА

Снимка: kazanlak.com

Още новини