Начало Новини Актуално Осигурен е електронен достъп до избирателните списъци за референдума

Осигурен е електронен достъп до избирателните списъци за референдума

Актуално

електронен достъп данни референдумГлавна дирекция Гражданска регистрация и административно обслужване осигурява достъп до избирателните списъци за Националния референдум на 27.01.2013 г. за всички български граждани. Те могат да проверят своите данни в тях и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване.

Начините, по които могат да го направят, са:
•Чрез сайта на ГРАО
Сайтът предоставя възможности на гражданите и общинските администрации да правят справки в избирателните списъци, да подават Искане за гласуване по настоящ адрес по електронен път и да регистрират издадените Удостоверения за гласуване на друго място. Последните две услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.
•Чрез SMS
Изпраща се SMS на номер 18429. Номерът 18429 е единен и за трите мобилни оператора (МТел, Глобул и Виваком). Цената на SMS e 0,25 лева без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.
•Чрез стационарен или мобилен телефон
Избира се 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Още новини