Начало Новини Актуално Осем нови обекта откриха в казанлъшкия завод Арсенал

Осем нови обекта откриха в казанлъшкия завод Арсенал

Актуално

arsenal gunsОсем нови обекта бяха открити днес в Арсенал, съобщиха от оръжейницата. Те са разположени на двете основни площадки на дружеството в Казанлък и Мъглиж. Стойността на инвестициите е в размер на 30 млн.лева. Според изпълнителния директор на Арсенал Николай Ибушев, това е само част от всички нови обекти и подобрения на инфраструктурата, инвестициите в които до пролетта на следващата година ще надхвърлят 70 млн.лева. В Завод 6 се открива линия за инжекционно формоване и синтeроване–принципно нова технология за получаване на детайли от метален прах

Финансирането е по проект на Оперативна програма Развитие на конкурентноспособността на българската икономика. Новата линия подобрява ефективността в производството на специална продукция. Другият нов обект е Линия за термична обработка в Завод 1. Линията е за термична обработка в солни вани и е първият етап в подготовката за внедряване на Тенифер процес на карбонитриране на детайлите. Инвестицията също е по проект на Оперативна програма Развитие на конкурентноспособността на българската икономика.

Ще бъде открито и разширението на обособено производство Автоматна обработка, оборудвано изцяло от машини с големи възможности за струго-фрезови обработки и обезпечева механичната обработка за производство на специална продукция. Инвестицията е от собствени средства.

Три от новите обекти, изградени със собствени средства, са разкрити на площадка Мъглиж. Това са: нова складова база Каракос, обект в Завод 4, предназначен за специална продукция, както и реконструкция на обект за производство на специална продукция.

На територията на завода в Казанлък пък е направено разширение на западния паркинг на Арсенал, с нови 230 паркоместа, модернизиран е фирменият стадион – с нови седалки и обновена електрическа мрежа.

Утре е празникът на оръжейницата. Това е и Ден на отворените врати, в койтоп всеки желаещ може да посети музия на Арсенал и да види кака се е движило производството на оръжие през годините.

 

 

 

 

Още новини