Начало Новини Актуално Още трима служители на ДАИ в Стара Загора са арестувани за изнудване и подкупи

Още трима служители на ДАИ в Стара Загора са арестувани за изнудване и подкупи

Актуално

Още трима служители на ДАИ в Стара Загора са арестувани при акция Спокойствието - 2 в Стара Загора. Повдигнато им е обвинение, както и на останалите, за участие в организирана престъпна група, потвърди окръжният прокурор Константин Тачев. Стоян Ц. Георги М. и Любомир М. са задържани с прокурорско постановление за 72 часа.

Случаят се изяснява и ще бъде взето решение дали да им бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража", допълни Тачев, цитиран от Дарик радио. Акция Спокойствието бе проведена в средата на юли 2011 година. Тогава бяха арестувани шестима мъже, сред които началникът на ДАИ в Стара Загора Ангел Димитров и колегата му Диан Славов. В момент на получаване на подкуп от 7200 лева бяха задържани служителите на Агенция "Пътна инфраструктура" Николай Василев и Георги Апостолов.
Сумата им е била предадена от представителя на пътностроителната компания "Пи Ес Ай" Стоян Михов и Динко Динев от фирма „Европа супер транс" за товарни превози, които участват в строителството на автомагистрала Тракия.

При обиските в офисите на ДАИ - Стара Загора бяха намерени повече от 70 000 лева. С тези пари строителни фирми, които са работили по магистралата през последните десет месеца, са си плащали, за да може проверяващите да си затварят очите, например при пренасяне на по-големи количества товар от допустимото. За товарен камион се е плащало по стотина лева, за да тече мирно и тихо работата на строителите.
За това и полицейската операция е наречена Спокойствието, защото строителни фирми са били изнудвани, за да си осигурят спокойствие при строежа на магистралата.

Още новини