Начало Новини Актуално Още половин милион лева са нужни за ремонта на Дом на инвалида в Стара Загора

Още половин милион лева са нужни за ремонта на Дом на инвалида в Стара Загора

Актуално

Местният парламент даде съгласието си община Стара Загора да кандидатства пред Проект "Красива България" към МТСП по мярка 02-02 - "Дом за възрастни с физически увреждания с отделение за рехабилитация в Стара Загора". Специалистите са изчислили, че за втория етап от ремонта на Дома са необходими 500 000 лева.

По предварителни сметки те искаха 400 000, но становището на РИОКОЗ промени прогнозите. От здравната инспекция са категорични, че състоянието на кухненския бокс и складовата база е крайно незадоволително. Те ще бъдат ремонтирани за сметка на два кабинета в административната част, каза зам.-кметът проф. Димитър Динев.
По "Красива България" ще бъдат осигурени 400 000 лв. (с ДДС), а останалите 20% (100 000 лева) ще се вземат от местния бюджет. Искането трябва да бъде депозирано в София до 4 февруари т.г.

"Искаме този проект да бъде спечелен, искаме хората с увреждания да живеят по-добре, но ще гласуваме "против" и "въздържал се" заради ръководителя на проекта Милена Димитрова", каза общинският съветник от "Нова сила" Светлозар Желязков. И добави, че тя няма място в общината, пише вестник Старозагорски новини.
"Димитрова беше ръководител на първия етап от проекта, но сега никъде не е отбелязано, че втората част ще бъде поверена на нея. Със сигурност няма да бъде Димитрова", отговори веднага кметът Светлин Танчев.
Реакцията на проф. Танчев прибави подкрепата на още петима старейшини. Предложението беше прието с 29 гласа "за", и по един "въздържал се" и "против".

Още новини