Начало Новини Актуално Осъдиха условно трима, измамили банка

Осъдиха условно трима, измамили банка

Актуално

Районен съд - Стара Загора, призна за виновни старозагорците Пламен Панайотов, Мартин Танев и Иван Нанков за това, че в периода от 1 юли 2007 до 10 март 2008 година са причинили имотна вреда в големи размери на ОББ АД.

Подсъдимите са представяли фиктивни документи за притежание на фирми и търговски дружества, с цел да докажат, че са финансово обезпечени, и са изтеглили огромни по размер кредити. Панайотов и Танев са ощетили банката с 285 хиляди лева, а Нанков - с 50 хиляди.
Присъдата по чл.210, ал.1, т.5 (за документна измама с причинена вреда в големи размери) предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 8 години. След като съдът приключи със съкратеното съдебно следствие и даде ход на съдебното прение, прокурорът поиска наказание в среден размер - 4.5 години, пише вестник Старозагорски новини.
Предвид това, че тримата са с чисто съдебно минало, към момента са променили начина си на живот, взели са си поука от извършеното и не представляват обществена опасност, съдът осъди Пламен Панайотов и Мартин Танев на 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок, а Иван Нанков - на 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.
Решението на Районния съд може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Стара Загора.

Още новини